Lanzarote ons reisverhaalPuerto del Carmen, er even een paar dagen tussen uit.

Woensdag 2 december. Half acht. Het vliegtuig vertrekt vanaf Weeze. Het toestel zit niet helemaal vol dus we zitten lekker ruim. Vier en een half uur later landen we op het zonovergoten Lanzarote en in tien minuten tijd brengt de taxi ons naar Hotetur Aquarius in Puerto del Carmen. We zij zo vroeg dat de kamer nog niet schoon is, dus we nemen plaats op het terras bij het zwembad. Heerlijk zo'n kop koffie in de zon. We lopen eruit en komen uit bij een mooi winkelcentrum. We doen wat inkopen bij de supermarkt. Na een heerlijk broodje met chorizo genuttigd te hebben in de zon, lopen we terug naar het hotel waar de kamer gereed is. Het is een iets gedateerd maar schoon twee kamer appartement. We hebben uitzicht op zee en een mooi terras. Korte broek aan en een lekkere kop thee op ons terras. Het is al best warm. Als we alles geïnstalleerd hebben lopen we richting centrum. Onderweg zien we veel mooie bloemen en cactussen en ook de promenade ziet er mooi uit. De heuvels in het achterland steken af tegen de fel blauwe lucht. We eten vanavond bij ons appartement, waar een buffet is wat er goed uit ziet. Het smaakt ook prima. Na een lange heerlijke dag duiken we na een borrel bijtijds het bed in.

Lanzarote Lanzarote Lanzarote

Mijn verjaardag....

Donderdag 3 december. Tegen acht uur worden we wakker en de zon komt al door. Berry is vandaag jarig en ontvangt allemaal smsjes. Na een kop thee op ons zonnige terras en een lekkere douche schuiven we aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet. Daarna strijken we neer op de bedjes bij het zwemba. Omdat de zon soms weg gaat en er best een harde wind staat besluiten we de bus naar Arrecife te nemen. Het is een stadje boven het vliegveld. Vanaf daar loopt er een wandel/fietsroute van 10 km naar Puerto del Carmen. Arrecife heeft een geel zandstrand met hoogbouw. Heel anders dan bij ons in Puerto del Carmen, daar is alleen laagbouw. In het centrum zoeken we een tentje om iets te gaan eten. Het wordt de pizzeria, waar we een heerlijke pizza eten met een goed glas wijn. Het is heerlijk. Het is hier een drukte van belang en we kijken onze ogen uit. Na het eten lopen we langs het strand terug naar Puerto del Carmen. Het is een mooi aangelegd pad dat pal langs de zee en het vliegveld loopt. Het is een stevige wandeling, maar met de wind in de rug is het goed te doen. Langs het vliegveld lopen is helemaal geweldig. Je kunt de vliegtuigen bijna aanraken en we moeten onszelf goed vasthouden om niet weg te waaien. Voor we het weten wordt het al weer donker. In Puerto del Carmen nemen we een taxi terug naar ons appartement. Enkele blaren verder komen we aan bij ons appartement, waar we een heerlijke neut en een warme douche nemen. Het koelt snel af als de zon weg is. We eten bij een steakhouse bij ons om de hoek, waar het gezellig en druk is. We zoeken een leuk tafeltje uit en gaan zitten. De bediening is perfect. Vooraf papas arrugadas, wat letterlijk betekent gerimpelde aardappeltjes, welke in de schil in zeewater gekookt worden. Daarna een heerlijke mix gril en Wilma een halve haan. Een lekkere fles wijn maakt het compleet. We komen in gesprek met een leuk stel uit Denemarken. Na de Irish coffee lopen we terug.

Lanzarote Lanzarote Lanzarote

Een dag met de auto over het eiland.

Vrijdag 4 december. Na een goede nachtrust, op een vrij hard bed, eerst lekker ontbijten. We hebben een auto gehuurd en worden opgehaald door een medewerker van Hertz. Het gaat allemaal erg soepel en voor we het weten rijden we rond op het eiland. Dit hebben we wel eens anders meegemaakt. We rijden met een grote Ford Max, de zon tegemoet. Zodra we het binnenland in rijden wordt het bewolkt en er valt zelfs een drupje regen, jammer maar we zitten droog. Het binnenland is heel bijzonder en erg mooi. Het is ruig en ziet er droog uit. Op Lanzarote bevinden zich meer dan honderd vulkanen en 300 kraters. De bodem rond de vulkanen is dan ook git zwart. We rijden via La Geria, een mooi wijngebied, naar El Golfo. Dit is een groen meer. Op een heerlijk terrasje is het tijd voor een kop koffie. Verder naar het nationale park Timanfaya, met prachtige gladde heuvels met kraters. Vervolgens naar La Santa, Playa de Famaraeen mooi surfgebied, Haria (uitzichtpunt op palmendal en vulkaan)en Mirador del Rio (uitzichtpunt op eiland Graciose). Als laatste nog even een kijkje bij Costa Tequise. Na deze mooie tocht hebben we wel een borrel op ons terras verdient. De auto kunnen we achterlaten bij ons appartement en wordt morgen opgehaald. Perfect geregeld. Vanavond weer bij het steakhouse eten. Het is er gezellig en lekker. Het was een leuke dag.

Lanzarote Lanzarote Lanzarote

Weer naar huis....

Zaterdag 5 december. Na een onrustige nacht, en een ontbijtje even lekker bij het zwembad liggen, voor de laatste zonnestralen. Ondanks de wat frisse wind, is de zon heerlijk. Nog even eruit om wat boodschappen te doen en dan is het weer tijd om te gaan. We nemen een taxi naar het vliegveld en met een half uur vertraging vertrekken we. Als we thuiskomen, valt de regen met bakken uit de lucht. Wat een verschil.................

Het was een korte maar heerlijke vakantie. Er even lekker tussenuit naar de zon.