Venetië ons reisverhaalCitytrip Venetië

We vliegen met Ryan Air vanaf vliegveld Weeze voor de belachelijke prijs van 103 euro met twee personen naar Venetië. We hebben een avondvlucht. We rijden in een klein uurtje naar Weeze. Het parkeren is goed geregeld. We checken in, en enkele uren later landen we veilig op vliegveld Treviso. We nemen de speciale bus naar Piazza de Roma (busstation Venetië). Een uur en een kwartier later komen we aan in Venetie. We gaan op zoek naar ons hotel "Ai Mori d'Oriente". Zodra we het eerste bruggetje overlopen zien we al hoe mooi Venetie is. Venetie wordt ook wel "stad van bruggen genoemd" daar komen we snel achter. Het is inmiddels 21.00 uur en in sommige straatjes is het echt uitgestorven. Het is nog heerlijk warm en we genieten nu al. We zijn wel blij dat we maar een kleine koffertje bij ons hebben. Want als je ziet hoe sommige mensen lopen te sleuren met hun veel te zware koffers krijen we bijna medelijden. Het is namelijk een hele wandeling naar ons hotel, brug op, brug af.
We zijn blij met onze plattegrond, waar alle straatnamen goed op staan, en zo komen we veilig aan bij het hotel. Het ziet er aan de buitenkant zeer luxe uit. Binnen is het erg netjes. We hebben een kamer aan de achterzijde van het hotel. De kamer is ruim en het is er koud de airco draait volop. Die zetten we eerst maar uit. We gooien de spullen op de kamer en lopen gelijk weer naar buiten om de omgeving te gaan verkennen. Omdat we nog niet gegeten hebben gaan we eerst op zoek naar een eettentje. We zitten overal vlakbij merken we. We vinden een gezellig zaakje waar we natuurlijk een pizza bestellen en daarna drinken nog iets op het terras. De eerste indruk is geweldig.


venetie venetie venetie

Als we de volgende dag rond half negen opstaan, staat de zon al hoog aan de hemel. Beneden in het hotel in de afgesloten tuin wordt het ontbijt geserveerd, het is zeer goed. Gewapend met onze fotocamera's gaan we richting "Centro Storico". Zodra we buiten het hotel komen is het genieten. Als je een hoek omloopt val steeds weer in een andere verbazing, zo mooi allemaal. We hadden gehoord dat het er zou stinken, maar gelukkig hebben we daar geen last van. We hebben enkele wandelroutes uitgeprint en komen zo ook op plaatsen waar we anders aan voorbij zou lopen. Het is heerlijk warm en de zon schijnt fel. Tussen de middag gaan we weer aan de pizza, want daar kunnen we niet omheen. We nemen een Italiaanse ijsje want bijna op ieder hoek van de straat is wel een gelateria. Het is niet goed voor de lijn, maar wel heerlijk. Venetië is een mooie stad om heerlijk te dwalen en een lust voor het oog van de camera. De Italianen hebben in augustus zelf ook vakantie en daardoor is het op het San Marco Plein en in de buurt van de Rialto brug mega druk. Ook meren iedere dag grote cruiseschepen aan. Al die passagiers dwalen ook de hele dag door de "stad aan het water".


We hebben nog drie dagen om deze betoverende stad die is gegrondvest op zo'n 118 kleine eilandjes in de laguna te verkennen. Wat een feest. Als je de tijd hebt is het heerlijk om te dwalen langs de vele onbekende kanalen, de smalle steegjes en afgelegen pleintjes met iedere keer weer verrassende doorkijkjes, kleine kerken en prachtige terrasjes. Als je aan het lopen bent, weg van de gebaande paden, wordt het rustiger en rustiger. Je ziet ineens een stad waarin geleefd wordt, gewerkt wordt in de afwezigheid van het geluid van auto's.


venetie venetie venetie

We eten op de laatste avond buiten op het terras van een gezellig restaurantje, waar we in gesprek komen met een jong stel uit Portugal en een ouder echtpaar uit Amerika. Als het begint te regenen kruipen we onder een grote parasol, we hebben een leuk gesprek en de tijd vliegt. Hierna gaan we nog even naar het San Marcoplein of zoals de Italianen zelf zeggen Piazza San Marco. Het plein is nu bijna uitgestorven. Het stopt met regenen en we gaan midden op het plein zitten en luisteren naar de prachtige muziek die uit de verschillende cafe's komt. Wat een romantiek.


Op onze laatste dag lopen we nog een keer door Venetie en genieten hoe mooi Venetie is. sinds 1987 staat Venetie op de werelderfgoedlijst van Unesco en dat is niet zomaar. Ook het eten is natuurlijk een feest. We nemen de boot terug richting hotel. De boot doet er langer over dan we gedacht hadden het is namelijk nogal druk op de "Canal Grande". We gaan weer naar huis. De koffers staan netjes in het hotel en we checken uit. Het wordt flink haasten. Net op tijd en bezweet halen we de bus. Anderhalf uur later checken we in en vliegen weer terug naar huis.


Het was een mooie stedentrip met een geweldig hotel, prachtig weer en heel lekker eten.


venetie venetie venetie